Priprema za letnju formu: Kako da uz Whey protein dođete do savršenog tela za plažu


Fitnes Lepota

priprema za letnju formu

Tokom leta, svi izgledaju sjajno, ali to može dovesti do nesigurnosti kod onih koji nisu zadovoljni svojim izgledom. Bez obzira da li želite da stanete u novi kupaći kostim ili jednostavno da se osećate bolje na plaži, možda razmišljate o gubitku nekoliko kilograma.

Da li je dugo vremena prošlo od vaše poslednje vežbe? Ne brinite! U ovom članku ćete pronaći brza rešenja koja će vam pomoći da se pripremite za plažu ovog leta i ponosno pokažete svoje telo.

Kako postići letnju formu uz Whey protein 

Protein surutke, poznat i kao Whey protein, ima mnogo više namena osim izgradnje mišića. Može se koristiti kao dodatak ishrani ili potpuna zamena za obrok.

Cena Whey proteina može da varira, ali njegovi rezultati vrede investicije jer ovaj protein pomaže ubrzavanju postizanja željene forme za leto.

Protein surutke kada se koristi kao suplement podstiče rast mišića, o čemu možete više da saznate ovde. Za mršavljenje, najbolje ga je koristiti kao zamena za obrok ili užinu.

Kao zamena za obrok, proteinski prah od surutke može se pomešati u smutiju ili sa mlekom i vodom. Ako ne tražite potpunu zamenu, razmotrite konzumaciju pre večere kako biste smanjili osećaj gladi. Ovo može biti posebno korisno ako očekujete iskušenje nezdrave hrane.

Ne zaboravite na važnost redovnog vežbanja

Iako Whey protein može pomoći u gubitku kilograma, redovno vežbanje je osnova za zdrav način života. Priprema za leto ne samo da vam pomaže da se rešite viška kilograma, već i da oblikujete telo pre nego što ga pokažete svetu.

Kombinacija redovnog vežbanja sa suplementom proteina surutke pomoći će vam da postignete idealnu formu za plažu.

Ipak, dok vas topli dani možda privlače da vežbate napolju, važno je prvo razmišljati o bezbednosti kako biste izbegli zdravstvene probleme.

Ukoliko ste strastveni sportista ili rekreativac, važno je da znate kako se nositi s visokim temperaturama kako biste poboljšali kondiciju, očuvali opšte zdravlje i pripremili telo za leto.

Evo nekoliko bitnih saveta za vežbanje tokom letnjih vrućina:

Smanjite intenziteta fizičke aktivnosti

Vežbanje na visokim temperaturama može brzo izazvati umor i dehidraciju, opterećujući kardiovaskularni sistem. Posebno je važno da slušate svoje telo i reagujete na njegove signale. Ako osećate prekomerni umor ili vam je disanje otežano, preporučljivo je da napravite pauzu i smanjite intenzitet fizičke aktivnosti.

Prilagođavanje tempu i postepeno navikavanje tela na vrućinu omogućava vam da uživate u vežbanju bez rizika od negativnih posledica od visokih temperatura.

Izbegnite najtoplije vreme dana

Izbegnite najtoplije vreme dana kada planirate treninge na otvorenom. To obuhvata period između 10 ujutru i četiri popodne. Tokom tih sati, sunčevi zraci su najintenzivniji, a temperatura dostiže vrhunac, što može povećati rizik od toplotnog udara i iscrpljenosti od toplote.

Preporučljivo je organizovati treninge u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kada su temperature niže. 

Ovo ne samo da će vam omogućiti da vežbate u prijatnijim uslovima već i da ostvarite energičniji trening.

Nosite odeću u svetlim bojama i od laganih materijala

Vaš izbor odeće tokom letnjih treninga može značajno uticati na vašu udobnost i sposobnost regulisanja telesne temperature. Izaberite svetlu odeću i lagane tkanine koje omogućavaju maksimalnu prozračnost.

Svetla odeća reflektuje sunčevu svetlost, čuvajući vas svežim, dok lagane tkanine upijaju znoj, smanjujući osećaj neprijatnosti.

Izbegavajte tamne nijanse koje apsorbuju toplotu i tesne odevne predmete koji mogu da ometaju cirkulaciju vazduha. Birajte komotnu odeću koja omogućava slobodnu cirkulaciju vazduha, kako biste se osećali svežije i udobnije tokom aktivnosti.

Održavajte hidriranost tela

Pratite svoj nivo hidratacije tokom letnjih meseci jer telo brže gubi tečnost znojenjem, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput toplotnog udara, sunčanice ili grčeva mišića. Važno je redovno unositi tečnost pre, tokom i posle vežbanja kako biste nadoknadili gubitke tečnosti i elektrolita.

Umesto da čekate da osetite žeđ, slušajte signale svog tela i pijte vodu redovno. Ipak, važno je održavati balans između hidratacije i ograničavanja unosa tečnosti jer prekomerna hidratacija može dovesti do opasnog pada nivoa natrijuma u telu zbog razređivanja krvi.

Tokom vežbanja, preporučuje se unos oko dve litre ili više vode svakih 15-20 minuta, prilagođavajući količinu tečnosti intenzitetu vežbanja, temperaturi i vlažnosti vazduha. Za produžena ili intenzivna vežbanja, sportski napici sa elektrolitima mogu biti korisni za nadoknadu izgubljenih minerala i održavanje odgovarajuće hidratacije.

Izbegavajte teške i obilne obroke pre treninga

Izbegavajte teške i obilne obroke pre treninga jer mogu uzrokovati umor i bol. Preobilna hrana usmerava krvotok na varenje, što može dovesti do probavnih problema poput grčeva ili mučnine tokom vežbanja.

Umesto toga, izaberite lagani međuobrok ili manju večeru koja će vam pružiti stabilnu energiju bez opterećenja tela. Fokusirajte se na ugljene hidrate za brzu energiju, umeren unos proteina i zdravih masti kako biste se osećali zadovoljno i imali dovoljno energije za trening.

Važno je ostaviti dovoljno vremena za varenje hrane pre vežbanja. Preporučuje se da jedete najmanje sat-dva pre treninga kako biste izbegli probavne smetnje.

Zaključak

Tokom letnjih meseci, kada su svi uočljivi, mnogi se suočavaju sa nesigurnošću zbog svog izgleda. Priprema za letnju formu uz proteinski suplement od surutke je idealan način za brži i jednostavniji put do željene forme. 

Surutka poboljšava rast mišića, može se koristiti umesto obroka ili užine, pomaže u kontroli težine i sprečava prejedanje. Cena surutke može da varira, ali dugoročni rezultati opravdavaju investiciju. Redovno vežbanje uz korišćenje Wey proteina daće vašem telu tonus i energiju potrebnu za savršeno letnje telo.

Pravilno primenjujući ove savete, bićete spremni da sa samopouzdanjem pokažete svoje telo ove letnje sezone.




Srodni tekstovi:


Kompletan vodič: Kako odabrati peškir koji će trajati?

Uneti dodir luksuza u svoje kupatilo najlakše je postići odabirom onih malih detalja, među ko...

Detaljnije

Psiholog piše: Zašto je upravljanje vremenom od suštinskog značaja?

Zašto je potrebno ovladati veštinama upravljanja vremenom?Ravnoteža između škol...

Detaljnije

Da li znate šta su zubni implanti?

Kada dođe trenutak da zubi kod nekoga počnu više da se kvare i da ispadaju, pravi je momenat ...

Detaljnije

Blistav i svilenkast ten: Kako ukloniti nesavršenosti na koži

Iako je u osnovi period puberteta obeležen kao naročito izazovan kada je održavanje kože u pitanju, ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS