Pampers pelene – najčešći izbor roditelja


Roditeljstvo


Od bebinog rodjenja roditelje, uz sve druge dileme, jedna  stalno prati, a to je: Koje jednokratne pelene su najbolje za bebu? Dilema nije bezrazložna, na tržištu je toliko različitih vrsta, a bebina je koža tako nežna i osetljiva i zahteva jednokratnu pelenu koja će sastavom, udobnošću i visokom zaštitom od mogućih iritacija biti pravi izbor za nju. 

Mame odlično znaju da je najvažnije da bebi u peleni bude udobno, onda sigurno neće plakati, ali i da pelena štiti njenu kožu od iritacija. Danas je jednokratna pelena najbolji saveznik roditelja u odrastanju njihove bebe, a kao lider se nameću pampers pelene, one su najtraženije, roditelji ih najčešće kupuju zato što prvenstveno sastavom, a onda i svim drugim parametrima prate bebine potrebe.


Od čega se prave pampers pelene?


Za pampers pelene se kaže da su vrlo visokog kvaliteta, a roditelji bi sigurno voleli da znaju šta sve ulazi u njihov sastav pa ih čini tako kvalitetnim, a on se pre svega ogleda u tome da materijali od kojih su napravljene imaju visoku moć upijanja i da tako čuvaju kožu od ojeda, a samim tim su bezbedne za bebu. Svaka pampers pelena ima tri sloja, unutrašnji, upijajući i spoljašnji i u njihovom kvalitetu se ogleda i njen kvalitet. Urin najpre prolazi kroz unutrašnji sloj koji treba da bude i zaštitni, zato se on sastoji od polipropilenskih vlakana pomešanih sa poliesterom, a blagi losion štiti kožu od vlage i tako održava njeno zdravlje. Kada prodje kroz unutrašnji sloj, urin dolazi do upijajućeg sloja koji je super-apsorbujući, sastavljen od celuloze koja je hemijski neutralna i bezbedna za bebu. 

Celuloza je materijal koji je prirodnog porekla, iz ekološki održivih izvora, njeno najvažnije svojstvo je da upija vlagu, super-apsorbujući materijal koji može da upije i do trideset puta veću težinu tečnosti, no što je njena.  U pampers pelenama su pronašli odličan odnos izmedju materijala, ta ravnoteža osigurava da pelena ne bude predebela i ograničava bebi pokrete. Spoljni sloj ima ulogu da vlaga ne prodje do bebine odeće ili posteljine u krevetiću, zato se on pravi od polietilena, a spoljašnja navlaka je od polipropilena kako bi se postigla mekoća i udobnost. Tračice su možda spoljašnji detalji, ali nisu nevažne, one sadrže lepak koji se nalazi u mnogim proizvodima za decu i bezbedan je za bebu i nemaju dodira sa bebinom kožom, a  drže čvrsto pelenu što je važno da ne propusti. Zbog ovoga pampers pelene jesu medju najkvalitetnijim pelenama i najčešći su izbor roditelja u Srbiji. 


Boje, mirisi i sintetika u pelenama


Pampers pelene zbog različitih dezena, apsolutno liče na donji veš. Za sve te zanimljive dezene i crteže, pampers koristi pigmente, a ne boje koje su vrlo štetne i mogu da naude bebinoj koži. Pigmenti su antialergijski, ista vrsta koja se koristi kao boja u hrani ili za sočiva.  Nizak nivo mirisa je veoma prirodan, potiče od prirodnih izvora, anti-alergijski je, ne šteti bebi. Nema kliničkih dokaza da su pelene sa mirisom štetne, da je veći rizik od pelenskog ojeda ukoliko se one koriste. Kao ispitan i bezbedan po bebino zdravlje je i elastin koji je u peleni u svim zonama gde bi pelena mogla da procuri. 






Srodni tekstovi:


Kako da vaš dom postane ugodni antistres kutak?

Većina ljudi zna koji su to provereni načini za borbu protiv nezadovoljstva i stresa, a najvažniji s...

Detaljnije

Gojaznost i zdravstvene tegobe koje ona izaziva

Opšta populacija sve više se suočava sa problemom gojaznosti, a osnovni razlog koji do...

Detaljnije

Boli vas vrat ujutru kad ustanete? Možda imate spondilozu?!

Nakon buđenja ujutru, često se dešava da nam je vrat ukočen pa ne možemo da ga pomerimo u str...

Detaljnije

Kako održati zdravlje organizma, vitalnost tela i duha danas?

Posvećenost zdravlju svog tela i duha, predstavlja krucijalan element opstanka u svakodnevnici koja ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS