Da li treba piti Recoforte uz antibiotike?


Prevencija i lečenje Prevencija i lečenje


U savremenoj medicini, antibiotici su nezaobilazni u borbi protiv bakterijskih infekcija. Međutim, njihova upotreba može dovesti do neželjenih efekata, kao što su poremećaji crevne flore, oslabljen imunitet i pojava upalnih procesa. U takvim situacijama, dijetetski suplementi poput Recoforte mogu pružiti dragocenu podršku organizmu i ubrzati proces oporavka.

U pitanju je prirodni preparat koji sadrži serapeptazu, to jest takozvani proteolitički enzim koji ima snažno antiinflamatorna, antiedematozna i fibrinolitička svojstva. 

Kombinacija antibiotika i Recoforte može biti korisna u lečenju različitih infekcija, jer serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika i ubrzava proces ozdravljenja. Osim toga, pomenuti preparat u velikoj meri  može pomoći i u ublažavanju neželjenih efekata antibiotika, kao što su dijareja i poremećaji crevne flore.

Svakako treba imati na umu da se uzimanje antibiotika ni u kom slučaju ne preporučuje, već isključivo u skladu sa preporukom nadležnog lekara.

Šta je Recoforte?

Preparat ili dijetetski suplement, kako se Recoforte karakteriše, zapravo sadrži proteolitički enzim koji je izolovan iz bakterije, koja se prirodno nalazi u probavnom traktu svilene bube i koji proizvodi serapeptazu, a kako bi razgradila proteine u svojoj ishrani.

Baš zato je serapeptaza značajna, uzevši u obzir da je u pitanju enzim koji ima sposobnost da razgrađuje različite proteine u ljudskom organizmu. Najpre se to odnosi na protein koji nosi naziv fibrin, i koji je ključan za nastanak najpre upalnih procesa u organizmu, a zatim i za stvaranje ožiljnog tkiva. Osim toga, serapeptaza ima i antiedematozno, ali i analgetsko i mukolitičko dejstvo.

Treba svakako napomenuti i to da se Recoforte proizvodi u obliku kapsula, u kojima se nalazi 250 hiljada jedinica serapeptaze (SPU), što je u osnovi sasvim dovoljna doza kako bi se obezbedilo efikasno dejstvo enzima u ljudskom organizmu.

Kada se pije Recoforte?

U različitim situacijama kada je potrebno smanjiti upalu, ublažiti bol i ubrzati proces ozdravljenja, može da se preporuči i Recoforte. Primera radi, ovaj preparat može da bude od značajne koristi kod različitih upalnih stanja, kao što su recimo artritis ili sinusitis, ali i upala grla, te upala uha, pa i upala pluća i druge.

Sem toga, ovaj preparat može da bude od pomoći i kod smanjenja otoka, ali i za smirivanje bolova i upala nakon povreda, kao što su recimo sportske povrede, odnosno uganuća, istegnuća i prelomi.

U velikoj meri Recoforte može ubrzati proces oporavka nakon operacije tako što smanjuje otok, bol i upalu. Isto tako može biti od koristi i u razgradnji mukusa i sekreta, što u velikoj meri može da olakša disanje i da ubrzava oporavak kod respiratornih infekcija, kao što je bronhitis, recimo.

Neretko se ovaj preparat preporučuje i za različita kardiovaskularna oboljenja, u čijoj prevenciji, ali i lečenju Recoforte može da bude od koristi. Upravo zbog fibrinolitičkog dejstva, Recoforte može da pomogne i kod ateroskleroze i tromboze. 

Zašto se Recoforte preporučuje piti uz antibiotike?

Nekoliko je razloga zbog kojih bi trebalo razmisliti o korišćenju ovog preparata uz antibiotike, tim pre što Recoforte  poboljšava dejstvo antibiotika. Naime, radi se o tome da serapeptaza, koja je i najznačajniji sastojak tog preparata, razgrađuje biofilm koji stvaraju bakterije, čime se olakšava prodor antibiotika do bakterija i povećava njihova efikasnost.

Antibiotici se koriste za ubijanje bakterija, ali ne i za smanjenje upale koju one izazivaju, a upravo sSerapeptaza iz ovog preparata može da smanji upalu i otok, što ubrzava proces ozdravljenja.

Budući da antibiotici ne ublažavaju bol koji prati infekciju, to je Recoforte poželjno koristiti uz antibiotike, budući da taj preparat ima i analgetsko dejstvo, tako da može pomoći i u smanjenju bola.

Kombinacija antibiotika i Recoforte preparata može ubrzati proces ozdravljenja tako što se istovremeno deluje na uzrok infekcije, odnosno bakterije, ali i na posledice infekcije, što se odnosi na pojavu upala, bola i otoka.

Upotreba ovog preparata uz antibiotike može smanjiti rizik od komplikacija infekcije, kao što su apsces, sepsa i širenje infekcije na druge organe. Poznato je da antibiotici mogu oslabiti imunitet, što povećava rizik od ponovne infekcije, a Recoforte može da pomogne u jačanju imuniteta i smanjenju rizika od ponovne infekcije.

Takođe je važno i to što Recoforte u velikoj meri ublažava neželjene efekte antibiotika, kao što su recimo dijareja i poremećaji crevne flore, pa ovaj preparat može u velikoj meri da pomogne u značajnom ublažavanju tih neželjenih efekata.

Da li je Recoforte bezbedan za korišćenje uz antibiotike?

Uzevši u obzir da je Recoforte prirodni preparat, to se on generalno dobro podnosi i nema ozbiljnih neželjenih efekata. Ipak, kao i kod svakog suplementa, naročito je važno da se pre upotrebe konsultujete sa svojim lekarom ili farmaceutom, a posebno ako uzimate antibiotike.

Iako nema poznatih interakcija između serapeptaze i antibiotika, uvek je najbolje da se posavetujete sa stručnjakom kako biste bili sigurni da je kombinacija ova dva preparata bezbedna za vas. Lekar će proceniti vaše zdravstveno stanje, uzeti u obzir vrstu antibiotika koji vam je prepisan i preporučiti da li je Recoforte bezbedno da koristite uz taj antibiotik ili ne.






Srodni tekstovi:


Kada ljubomora postaje bolest?

Ljubomora nije baš tako prijatno stanje, čak i kod osoba koja je doživljavaju povremeno. Osob...

Detaljnije

Pampers pelene – najčešći izbor roditelja

Od bebinog rodjenja roditelje, uz sve druge dileme, jedna  stalno prati, a to je: Koje jednokra...

Detaljnije

Sve što bi trebalo da znate o prvom mesecu trudnoće

Jedini period trudnoće kada se ne osećaju nikakve promene u organizmu i kada se ništa ne de&s...

Detaljnije

Nakoliko korisnih saveta kako da pobedite letnje alergije od sunca!

Letnje sunce može doneti mnogo radosti, ali za mnoge ljude, to takođe znači borbu sa alergijama na s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Centar Zdravlja. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS